Over 55 års erfaring


K. Lerøy Metallindustri AS ble grunnlagt så langt tilbake som i 1957 og den gang ble det i hovedsak produsert beslag til møbelindustrien på Osterøy og omegn. Nå - over 55 år etter - er vi fortsatt en viktig samarbeidspartner for møbelindustrien i Norge, men vårt hovedfokus er flyttet til olje/gass, Subsea og forsvarsrelaterte produkter men vårt produktspekter strekker seg også mye lenger.


Over de siste 30 årene har vi spesialisert oss på produksjon av komponenter med strenge toleransekrav i krevende materiale. Disse komponentene finnes i alt fra deler til forsvar og medisinteknisk utstyr, til hus for elektronikk, ventiler og annet utstyr som senkes tusenvis av meter ned i havet.


Våre kjerneområder er finmekaniske komponenter til elektronikk, Subsea, forsvar, olje/gass og møbler, men vi tar gjerne utfordringer også innenfor andre områder.


I takt med våre økende utfordringer har bedriftens omfang naturlig nok også økt siden starten: Vi har utvidet arealet vårt betraktelig siden starten, og har nå stor lagerkapasitet, en egen kontrollavdeling, en adskilt sveise- og monteringsavdeling og en større maskinhall. I tillegg teller vi i dag over 40 medarbeidere som alle gjør sitt ytterste for at vi skal opprettholde den kvalitet og kompetanse som forventes innen våre kjerneområder.


Om problemløsning og idéforedling


K. Lerøy Metallindustri AS har siden starten i 1957 blitt kontaktet av mange forskjellige aktører fra like mange forskjellige bransjer. Fellesnevneren for disse aktørene er at de har hatt et behov eller et problem - og en idé for hvordan dette skal løses. Helt siden starten har vi utviklet oss med et mål for øyet; å kunne omsette slike ideer til produkt. Å foredle dine idéer.


I dag, etter over 60 år i bransjen, fortsetter vi stadig vår utvikling. Takket være kreative og dyktige medarbeidere, en moderne maskinpark og vestlandsk stå-på-vilje foredles flere gode idéer enn noen gang. Disse problemløseregenskapene og vårt sterke fokus på kvalitetsstyring har gjort oss til en attraktiv samarbeidspartner.


Våren 2019 hjalp vi studentene i Revolve NTNU med å produsere deler til deres Fomula Student- bil.

Video under er produsert av Revolve og viser deler av produksjonen hos oss og resultatet.

Mye har skjedd med K. Lerøy Metallindustri de siste 30 årene

Vil du vite mer om Osterøy og de flotte bedriftene her?


Klikk på bildet til høyre (ekstern link)

K. Lerøy Metallindustri AS © 2016