Lerøy Metallindustri AS ble grunnlagt så langt tilbake som i 1957 og den gang ble det i hovedsak produsert beslag til møbelindustrien på Osterøy og omegn. Den dag i dag er vi fortsatt en viktig samarbeidspartner for møbelindustrien i Norge, men vårt hovedfokus er flyttet til olje/gass, Subsea og forsvarsrelaterteprodukter, men vårt produktspekter strekker seg også mye lenger. 


Over de siste 30 årene har vi spesialisert oss på produksjon av komponenter med strenge toleransekrav i krevende materiale. Disse komponentene finnes i alt fra deler til forsvar og medisinteknisk utstyr, til hus for elektronikk, ventiler og annet utstyr som senkes tusenvis av meter ned i havet. 

Våre kjerneområder er finmekaniske komponenter til elektronikk, Subsea, forsvar, olje/gass og møbler, men vi tar gjerne utfordringer også innenfor andre områder. 


I takt med våre økende utfordringer har bedriftens omfang naturlig nok også økt siden starten: Vi har utvidet arealet vårt betraktelig siden starten, og har nå stor lagerkapasitet, en egen kontrollavdeling, en adskilt sveise- og monteringsavdeling og en større maskinhall. I tillegg teller vi i dag over 50 medarbeidere som alle gjør sitt ytterste for at vi skal opprettholde den kvalitet og kompetanse som forventes innen våre kjerneområder. 


Lerøy Metallindustri AS har siden starten i 1957 blitt kontaktet av mange forskjellige aktører fra like mange forskjellige bransjer. Fellesnevneren for disse aktørene er at de har hatt et behov eller et problem - og en idé for hvordan dette skal løses. Helt siden starten har vi utviklet oss med et mål for øyet; å kunne omsette slike ideer til produkt. Å foredle dine idéer.

Takket være kreative og dyktige medarbeidere, en moderne maskinpark og vestlandsk stå-på-vilje foredles flere gode idéer enn noen gang. Disse problemløseregenskapene og vårt sterke fokus på kvalitetsstyring har gjort oss til en attraktiv samarbeidspartner også i fremtiden. 

OM OSS